...čas od času člověka popadne, že by se chtěl sdělit :-)

REPROCHU

4. 9. 2010 12:32
Rubrika: Nezařazené

Teen-aid

Znepokojuje tě, že tisíce dětí umírají denně hladem? Štve tě, že miliarda lidí musí žít ve slumech - chudinských čtvrtích na okrajích měst? Uvědomuješ si, že žiješ v jedné z nejbohatších zemí světa? Chceš pomáhat lidem v rozvojových zemích, ale nevíš jak? Ano? Tak, právě pro tebe je projekt Teen-aid!

Základní informace o projektu

Projekt Teen-aid chce řešit problém nedostatečné informovanosti o rozvojových zemích a jejich problémech. Chceme využít potenciál teenagerů, žáků 6. - 9. tříd ZŠ, kteří budou pořádat akce, jimž upozorní veřejnost na problémy rozvojových zemí a způsoby pomoci.

REPROCHU poskytne žákům příručku, kde najdou návody, jak vytvořit prezentaci, přednášku či nástěnku, přichystat besedu s hostem, exkurzy či další větší akce. Koordinátoři z REPROCHU žákům pomáhají s jejich aktivitami, píšou články o rozvoji a připravují výukové programy o rozvojových zemích.

Jsem žák 2. stupně ZŠ a chci se zapojit

Do projektu se může zapojit jakýkoliv žák či skupina žáků 2. stupně základních škol. Přihlásit se můžeš mailem vedoucí projektu Zuzce Juráňové ([email protected]). Pošli nám prosím následující údaje: jména všech členů týmu, který se zapojí do projektu; mail, telefonní číslo a adresu na osobu z vašeho týmu, která bude s námi komunikovat; školu, kterou studujete; případně jméno učitele, který vám bude s projektem na vaší škole pomáhat. Po přihlášení ti pošleme příručku k projektu a další užitečné informace. Chceš nalákat své spolužáky k zapojení do projektu? Použij plakát.

Jednou z možností, jak se zapojit do programu Teen-aid, je uspořádání exkurze

Jsem učitel a chci projekt rozjet na naší škole

Nabídněte projekt žákům vaší školy. Motivovat je můžete například pomocí plakátku. Vytvořte týmy žáků a kontaktujte vedoucí projektu Zuzanu Juráňovou ([email protected]). V e-mailu uveďte: vaše jméno; jména všech členů týmu, který se zapojí do projektu; mail, telefonní číslo a adresu na osobu z žákovského týmu, která bude s námi komunikovat; vaši školu. Po přihlášení pošleme kontaktní osobě příručku projektu.

Promítání filmu je jednou z možností, jak informovat své spolužáky o problémech rozvojových zemí

Jsem již zapojený do projektu a chci vědět, co dál

Po přihlášení jste obdrželi příručku, která vám má pomoci uspořádat vaše vlastní akce.  Pročtěte si ji. Máte-li jakékoliv otázky, napište nám a my vám odpovíme. Další nápady a náměty najdete na tomto webu v sekci Články a v sekci Projekty. Při organizování vaších akcí nezapomeňte dodržovat pravidla, která najdete v 2. kapitoly příručky. Zkuste pro vaši-naši myšlenku nadchnout i své okolí a pusťte se do pořádání vlastních akcí!

youtubenejnovější video
Zobrazeno 1185×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio